Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Seuramme reitistö koostuu pääasiassa moottorikelkkaurista (210 km), mutta seuramme alueella kulkee toistaiseksi epävirallista moottorikelkkareittiä (40 km) muodostaen reitistömme rungon. Reitti alkaa aivan Kangasniemen taajaman liepeiltä Kangasniemi - Hankasalmi välillä kulkevalta voimalinjalta, jonka alla kulkee myös samojen kuntien välinen moottorikelkkaura. Reitti kulkee linjalta Haarajoen kautta Luusniemelle ja siitä vielä kunnan rajalle, mistä reitti jatkuu urana Haukivuorelle.

Kangasniemen uraston sekä reitin varsilla sijaitsee useita tulisijalla varustettuja taukopaikkoja. Taukopaikkoja pidetään yllä talkoovoimin ja yhdessä esimerkiksi metsästysseurojen kanssa. Laavujen siisteydestä on pidettävä huoli, jotta ne ovat asianmukaisessa kunnossa myös seuraavien makkaranpaistajien taikka yöpyjien saapuessa.

  • Reitin varrella sijaitsee Vihaven laavu, Tamaran laavu sekä Pukkikota ja Luusniemen kota
  • Hankasalmelle vievän uran varressa 16 km päässä Kangasniemeltä sijaitsee Himotun laavu sekä Kauppilan kylällä 30 km päässä Parkon Erä ry:n kota.
  • Kangasniemi-Luusniemi uran varressa on Marttilan laavu Vuojalahdessa sekä reitin varrella olevat Pukkikota ja Luusniemen laavu
  • Ulkokäymälät löytyvät Tamaran laavulta sekä Pukkikodalta ja Parkon Erän kodalta. Yöpymiseen soveltuu parhaiten Vihaven ja Tamaran laavut, Pukkikota sekä Parkon Erän- ja Luusniemen kodat
  • Mikäli kelkkailet jääalueilla on Puulan saaristossa myös suuri määrä retkisatamia, joissa on myös mahdollisuus makkaranpaistoon. Muista kuitenkin jäällä tarvittava erityinen huomiointi avantojen ja virtapaikkojen varalta.

Kangasniemen reitistö hoidetaan kokonaan talkootyönä alkaen urien raivauksesta ja merkkauksesta koko talven kestävään lanaukseen. Kovemmalla käytöllä olevat urat ja reitti pyritään talven aikana lanaamaan mahdollisimman usein laadukkaiden pohjien ylläpitämiseksi.

 

Päivitykset reitillä (merkattu Kelkkareitit.fi palveluun)

  • Paikka josta noustaan Puulan jäältä Vuojalahteen on muuttunut. Uusipaikka on syvemmällä lahden pohjassa mistä se nousee pellolle. Samalla reitti Vuojalahden tielle on myös muuttunut kulkemaan pellon reunaa ja metsässä eikä tiellä kuten ennen.
  • Kauppilan tien jälkeen Kangasniemen suunnasta tultaessa reitillä ollut väistö oikealle on nyt pienentynyt. Enää ei tarvitse tehdä kuin pieni pisto metsään aikaisemman kiertoreitin sijasta.

 

Yhteydet

 

  1. Etelä-Suomeen Joutsan kautta
  2. Keski-Suomeen  Joutsan tai Hankasalmen kautta
  3. Itä-Suomeen Haukivuoren kautta Pieksämäelle taikka Mikkeliin

 

Kangasniemeltä kelkkailijat pääsevät lähtemään mihinpäin Suomea tahansa ja vastaavasti meille voi tulla mistä vain. Tarkempaa tietoa reittisuunnittelua varten löydät esimerkiksi Kelkkareitit.fi palvelusta. Sama palvelu voi joillain älypuhelimilla toimia parhaiten käyttämällä sivuston mobiliversiota osoittessa m.kelkkareitit.fi