Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Suomessa on todella kattava moottorikelkkareitistö jota hyödyntäen voi tehdä niin pitkiä ja vaativia reissuja kuin mitä kuski vaan jaksaa.  Reittejä voi valita muutaman tunnin mittaisista ajeluista aina päiviä kestäviin safareihin, ja harvoin tarvitsee samoja jälkiä ajaa takaisin lähtöpisteeseen jossei itse niin halua. Myös Kangasniemeltä sekä ympäryskunnista on mahdollista tehdä vaikkapa päivän reissun kiertäen useamman kunnan kautta takaisin.

Jotta moottorikelkkailijalle tälläinen on mahdollista, edellyttää se jatkuvaa huoltoa niin kuskille kuin koneellekin. Ruokaa ja nestettä kannattaa tankata hyvin sekä huolehtia moottorikelkan kunnosta ja riittävästä polttoaineesta. Joskus kuitenkin yllättävää tapahtuu ja siksi onkin hyvä tiedostaa mitä kaikkea Kangasniemen alueella on tarjota moottorikelkkailijoiden tarpeisiin.

 

Sinun kannattaa myös tutustua Liikenneturvan moottorikelkkaoppaisiin alla olevista linkeistä

Moottorikelkkaopas 2016

Moottorikelkkaopas 2006

 

Turvallisuus reiteillä

Reiteillämme on kiinnitetty huomiota siihen että hädän sattuessa saadaan apua mahdollisimman pian oikeaan paikkaan. Reittiemme tienylityskohtiin on kiinnitetty koordinaattitaulut jotta hätäkeskukselle on mahdollista kertoa tarkka sijainti. Kangasniemeltä löytyy terveyskeskus, ambulanssipalvelut sekä pelastuslaitoksen toimipiste joista tulee apu nopeasti tarvitsijalle.

Muistathan kuitenkin reiteillä liikkuessasi noudattaa nopeusrajoituksia sekä yleistä varovaisuutta. Älä tuhoa reittien merkintöjä taikka ympäröivää luontoa, näin edesautat sitä että harrastuksemme on myös tulevaisuudessa mahdollista nykyisillä reiteillä. Vaikkei selässäsi lue välttämättä omaa tai kerhosi nimeä, antaa kaikki toimintasi kuvan ulkopuolisille koko harrastajapiiristä.

 

Pysäköinti

Kangasniemen keskustaan tullessasi on kelkkojen paras pysäköintipaikka satamassa, josta on lyhyt kävelymatka palveluiden äärelle. Lapaskankaalla huoltoasemien pihassa kannattaa pysäköidä kelkat piha-alueen reunoille, ettei se häiritsee muuta liikennettä ja on mahdollisimman turvallista.

 

Ruokailu taikka kahvi

Kangasniemellä on monia ruokailupaikkoja nälän tyydyttämiseksi. Lapaskankalta löytyy Shell ja Teboil, joista kummastakin saa normaalin Ála Carten ja lounaspöydän lisäksi myös pizzoja sekä hampurilaisia. Teboilin takana Puulan rannalla sijaitsee myös Reissupannu-kahvila josta kahvin lisäksi saa pikkupurtavaa suurempaankin nälkään. Keskustasta taas löytyy lisää ruokailupaikkoja ja jos olet eväitä vailla, paikalliset S-market, K-market sekä Siwa tarjoaa antimia reppuun pakattavaksi.

 

Polttoaineet

Takkausmahdollisuuksia on niin Lapaskankaalla (Shell, ABC ja Teboil) kuin keskustassakin (St1), joissa kaikissa on 24/7 auki olevat automaatit. Mainituista tankkauspisteistä ainoastaan Teboilin pihaan pääsee suoraan kelkalla, muihin suositellaan kelkka vietäväksi peräkärryssä. Voiteluaineita on saatavana ainakin Teboililta ja Shelliltä sekä varaosaliikkeistä.

 

Varaosat

Ajoneuvojen yleisimpiä varaosia löytää Lapaskankaan huoltoasemilta, Puulankoneen varaosamyymälästä tai St1 kylmäaseman yhteydessä sijaisevasta autotarvikemyymälästä. Varsinaiset kelkkojenvaraosamyymälät löytyy lähikaupungeista.

 

Yöpyminen

Majoitusvaihtoehtoja on B&B tyyppiset Leppäniemen Lomakartano, Läsäkosken kartano, Oolrait Safarit sekä laajasti kunnan alueella sijaitsevat vuokramökit. Suurolan kylässä sijaitsevaan Leppäniemen Lomakartanoon pääsee oma uraa pitkin, joka lähtee Ruoveden selältä Vaimosniemeen nousevaa uraa vastapäätä. Läsäkosken kartano sijaitsee lähellä reittiä pienen matkan päässä Puulaan laskevan Läsäkosken suulta. Oolrait Safarit taas tarjoaa majoituksen lisäksi myös muita aktiviteettejä ja heidät löytää Kangasniemi - Luusniemi -reitin varrelta, aivan Palijärven rannalta. Vuokramökeistä löytyy runsaasti valikoimaa laadun sekä koon perusteella mutta on syytä muistaa että ne usein on vuokrattava etukäteen.