Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Yhdistystä perustettaessa vuonna 1993 oli kelkkailuharrastus Kangasniemellä hyvin pienimuotoista ja järjestäytymätöntä. Varsinaisia uria kunnan alueella ei ollut vaan kelkkailut suoritettiin omilla tai tuttujen mailla. Kerhotoiminta sai lisäpotkua vuonna 2001 kun Järvenpään Olli perusti moottorikelkkasafareita ja muita elämyspalveluita tarjoavan Oolrait Safarit Oy:n paikkakunnalle. Hänen ja Kangasniemen kunnan yhteistyön tuloksena alkoi uraa syntyä kilometri toisensa jälkeen Kangasniemen metsiin, ja tällä hetkellä sitä on kaikkiaan noin 210 km. Urat saivat jatkoa vuonna 2004 kun Kangasniemen kunta rakennutti 40 km kelkkareittiä, joka odottaa tällä hetkellä virallistamistaan.  

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää Kangasniemen alueella tapahtuvaa moottorikelkkailua luomalla mahdollisimman hyvät ja turvalliset puitteet harrastukselle. Se toimii  kelkkailunystävien tietokanavana harrastuksen saloihin, ylläpitää alueen reittejä sekä tekee yhteistyötä poliisin sekä pelastuslaitoksen kanssa. Tärkein tavoite on kuitenkin saattaa samanhenkiset kelkkailijat yhteen ja tarjota toimintaa niin kauden aikana kuin sen ulkopuolellakin.

Kerhossa on jäsenenä suuri määrä kelkkailun harrastajia jotka kaikki ovat jollainlailla sidoksissa Kangasniemeen. Osalla on kunnan alueella vapaa-ajan asunto, toiset taas asuu tai on kotoisin paikkakunnalta. Jokaisella on kuitenkin päämääränä nauttia Suomen talvesta sekä ainutlaatuisesta luonnosta lumisessa metsässä möyrien.

 

 

Kuvia kaudelta 2015-2016

Kelkkailua Kangasniemellä sekä Rukalla